Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

«Αθλητισμός και Κοινωνικά Κινήματα»: To πάνελ της εκδήλωσης στη Νέα Ιωνία (Τετάρτη 3 Ιουνίου 7μμ)


Τελείωσαν τα πρωταθλήματα (κάτι play off έμειναν) και είναι ευκαιρία για διάβασμα και για συζήτηση πάνω σε μια διαφορετική οπτική για τον αθλητισμό και την ιστορία του. 

Λίγο πριν τον τελικό του Champions League που θα γίνει στις 6 Ιουνίου, οι εκδόσεις Νότιος Άνεμος σας προσκαλούν στην εκδήλωση – βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου «Αθλητισμός και Κοινωνικά Κινήματα» (συγγραφέας ο δημοσιογράφος Νάσος Μπράτσος) την Τετάρτη 3 Ιουνίου στις 7μμ στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Νέας Ιωνίας (Δημαρχείο Νέας Ιωνίας, Αγίου Γεωργίου 40 και Αντλιοστασίου, κοντά στον ΗΣΑΠ).

Το πάνελ της βιβλιοπαρουσίασης:

Προεδρείο βιβλιοπαρουσίασης: Άννα Κωσταντακάκη δημοσιογράφος ΕΡΤopen

Oμιλητές:
Μιχάλης Λυμπεράτος:  καθηγητής Ιστορίας, διδάσκων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο
Νίκος Μάλλιαρης: παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, συνδικαλιστής ΠΣΑΠ
Γιώργος Μπέρδος: πρόεδρος σωματείου εργαζομένων BAYER, ιδρυτικό μέλος συλλόγου φίλων St. Pauli και ιδρυτικό μέλος πρωταθλήματος antifa league.
Νίκος Αδαμόπουλος: πρόεδρος σωματείου εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας
Σωτήρης Πολίτης: διευθυντής Ικαριακής Ραδιοφωνίας

Χορηγοί επικοινωνίας της έκδοσης: EΡTopen & Ικαριακή Ραδιοφωνία
Μετά από την επιτυχημένη κεντρική βιβλιοπαρουσίαση στην Αθήνα με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου, ξεκινάει ένας κύκλος αποκεντρωμένων εκδηλώσεων, με στόχο τη συμμετοχής τη συζήτηση και τη διαμόρφωση μιας διαφορετικής κουλτούρας σε θέματα αθλητισμού.

Λίγες ημέρες πιο πριν από την εκδήλωση της Νέας Ιωνίας, βιλιοπαρουσίαση θα γίνει και στα πλαίσια του τετραήμερου εκδηλώσεων «Μαρξισμός 2015», που θα πραγματοποιηθεί στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) από 21 έως 24 Μαΐου. Στο πάνελ θα είναι ο συγγραφέας – δημοσιογράφος Νάσος Μπράτσος και ο δημοσιογράφος Θωμάς Σίδερης. Kαι εδώ η βιβλιοπαρουσίαση γίνεται λίγο πριν τον τελικό της 27/5 του Europa League, οπότε η αντιπαράθεση δύο οπτικών, αυτής της εμπορευματοποίησης και αυτής του κοινωνικού δικαιώματος στον αθλητισμό, είναι αναπόφευκτη.

Παράλληλα, έχουν δρομολογηθεί και άλλες εκδηλώσεις αρχικά σε συνοικίες του λεκανοπεδίου (αναμένεται στις 18/5 η ανακοίνωση σχετικής εκδήλωσης από κοινωνικό στέκι στη Δ. Αττική) και αργότερα στην επαρχία.


Εκδόσεις Νότιος Άνεμος, notiosanemos.editions@yahoo.gr, τηλ. 210-4412989, Κιν. 6936806927