Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Τουρνουά Αλληλεγγύης στην Πάτρα



Το Τουρνουά Αλληλεγγύης είναι μια προσπάθεια των αθλητικών συλλόγων της Αχαΐας με ένα σύνθημα "ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ,ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΒΙΑ ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ" .Αρωγός και βασικός διοργανωτής της προσπάθειας αυτής είναι το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. ΑΧΑΪΑΣ με πρωτεργάτη τον πρόεδρο Δημήτρη Μπαλαφούτη καθώς επίσης πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν οι αθλητικοί συλλόγοι Αετός Πατρών και Ολυμπιακός Πατρών δια των βασικών αντιπροσώπων τους Θεοδωρόπουλο Νικόλαο και Ντάσιο Κωνσταντίνο .Σκοπός και στόχος αυτής της προσπάθειας είναι η διεξαγωγή ενός καινοτόμου τουρνουά ποδοσφαίρου ,όπου απόρροια αυτού θα είναι η συλλογή τροφίμων μακράς διάρκειας και η διάθεσή τους σε άπορες οικογένειες και ευπαθείς ομάδες ανθρώπων της πόλης μας. Βασική επιδίωξή μας είναι το τουρνουά να γίνει θεσμός και να αποτελεί ένα φάρο ευαισθητοποίησης, συλλογικότητας και προσφοράς από άνθρωπο σε άνθρωπο που τόσο ανάγκη έχει η σύγχρονη κοινωνία μας. Η ιδέα του τουρνουά ξεκίνησε από τον Κο Ανδρέα Σέρρο ,έναν εκ των βασικών υποστηρικτών του Τουρνουά Αλληλεγγύης ,ο οποίος συνδιοργάνωσε πέρυσι μαζί με τον Αετό Πατρών και τον διαχειριστή των ακαδημιών της Νίκης Προαστίου Κο Μοσχόπουλο Χρήστο ένα αντίστοιχο τουρνουά μικρότερης εμβέλειας από αυτό που πρόκειται να διοργανωθεί τώρα.

Έτσι φέτος ενώσαμε όλοι τις δυνάμεις μας και γίνεται μια τεράστια προσπάθεια αυτό το τουρνουά να γίνει σε μεγαλύτερη κλίμακα με τη συμμετοχή περισσότερων σωματείων. Στο Τουρνουά Αλληλεγγύης θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 600 αθλητές και πιστεύουμε η συλλογή των τροφίμων να είναι άκρως ικανοποιητική. Απαραίτητη προϋπόθεση για όσους είτε συμμετάσχουν είτε παρακολουθήσουν το τουρνουά(αθλητές ,προπονητές,παράγοντες,θεατές,διαιτητές) είναι να φέρουν μαζί τους μια σακούλα με τρόφιμα μακράς διάρκειας.Τα τρόφιμα που θα συλλεχθούν πρόκειται να διανεμηθούν στην Τράπεζα τροφίμων του Δήμου Πατρέων ,στην Αρχιεπισκοπή ,στο κοινωνικό παντοπωλείο του Ολυμπιακού Πατρών καθώς και στη Δομή συσσιτίων στην Αγ.Σοφία την έδρα του Αετού Πατρών. Πληροφορίες για τα γήπεδα ,τις ώρες και ημέρες διεξαγωγής καθώς και τον καταρτισμό ομίλων και βαθμολογιών του Τουρνουά όποιος θέλει μπορεί να βρει στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.christmas.goaly.net .
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
Για την διεξαγωγή του Τουρνουά Αλληλεγγύης δεν μπορούμε να παραλείψουμε να ευχαριστήσουμε:
Τους βασικούς υποστηρικτές

1. Ψητοπωλείο « η Πλατεία»
2. Ψητοπωλείο «η Θράκα»

Το τυπογραφείο του κ. Κατριβέση
Για την δωρεά των αναμνηστικών του Τουρνουά

Την εταιρία SILKTECH
Για την παραχώρηση κωδικού για το πρόγραμμα goaly προκειμένου να τρέξουμε το τουρνουά διαδικτυακά

Tα ποδοσφαιρικά σωματεία
Παναχαϊδα, Κ.Δαβουρλής ,Δίας,Νίκη Προαστίου,Ίκαρος Πετρωτού ,Αχαϊκός,Πάτρα 2005,Θύελλα Πατρών ,Παμπατραϊκός ,Αμπελόκηποι,Θύελλα Αιγίου,Α.Ο. Πάτραι,Φωστήρας Οβρυάς,Τριταϊκός,Απόλλων Εγλυκάδας,Ψηλαωλώνια ,Ποσειδώνας ,Αναγέννηση Ψαθοπύργου ,Αετός Πατρών,Ολυμπιακός Πατρών και Διαγόρας Βραχνεϊκων για τη συμμετοχή τους στο Τουρνουά.

Όλους τους διαιτητές
Για την αφιλοκερδή κάλυψη των αγώνων
• Τους γιατρούς
Για την κάλυψη των αγώνων

Τα αθλητικά κέντρα
Αθλόπολις,Νίκης Προαστίου,Θύελλας Πατρών και Ntalouz για την δωρεάν παραχώρηση των γηπέδων
• Όλους όσους συμβάλουν για την πραγματοποίηση του Τουρνουά
• Τέλος ιδιαίτερες ευχαριστίες θέλουμε να δώσουμε σε όλα τα παιδιά της οργανωτικής επιτροπής που νυχθημερόν αγωνίζονται για να βγει εις πέρας η διοργάνωση και ειδικά στους Νίκο Παπαστεφανάτο,Κώστα Αγοράκη,Χρήστο Μοσχόπουλο.

ΕΛΑ ΚΙ ΕΣΥ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΕΝΑ ΛΙΘΑΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ

Για το Τουρνουά Αλληλεγγύης

Η ΕΠΣ ΑΧΑΪΑΣ , Ο ΑΕΤΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ,Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΤΡΩΝ