Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Γαλάτσι: Όχι στο νέο Mall - ναί στον αθλητισμό, τον πολιτισμό, το περιβάλλον

Συναυλία στο παλιό τέρμα Γαλατσίου πραγματοποίησαν το βράδυ της Δευτέρας κάτοικοι και φορείς του Γαλατσίου, ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια για δημιουργία νέου Mall στο χώρο που είναι το Παλαί του Γαλατσίου, το οποίο είχε κατασκευαστεί σε δασική έκταση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες με τη δέσμευση μετά να αποδωθεί για χρήση στα αθλητικά σωματεία της περιοχής.

 Κάτι τέτοιο δεν έγινε, ενώ τα σημερινά σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ είχαν επαναληφθεί πριν χρόνια, όταν δεν είχε περάσει στη κυριότητά του το Παλαί, τότε με τον όμιλο Χαραγκιώνη να εποφθαλμιά την περιοχή. Χρειάστηκαν κινητοποιήσεις των κατοίκων, των Δήμων της περιοχής (Γαλάτσι, Νέα Ιωνία, Φιλοθέη) για να αποτραπεί αυτή η εξέλιξη.

στη βάση του μνημείου της εθνικής αντίστασης έγινε η συναυλία

Tώρα η εξέλιξη επανέρχεται "συνδυαστικά". Κατασκευή σταθμού μετρό, δίπλα το νέο Mall και απέναντι το άλσος Βεΐκου, τριπλός στόχος για φαγοπότι, τσιμεντοποίηση και ιδιωτικοποίηση ελεύθερων χώρων.
Στη συναυλία το παρόν έδωσαν πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι Γαλατσίου, ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης, πολιτικοί φορείς (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΕΠΑΜ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και αρκετοί φορείς της περιοχής, αλλά και το συντονιστικό φορέων της Νέας Φιλαδέλφειας.