Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

Για να μην γίνει η Ικαρία «Λαγανάς»

 



Οι δύο εικόνες έχουν διαφορά δύο χρόνων, η φωτο με το αυτοκίνητο που έχει χρώμα είναι λίγες μέρες μετά το δυστύχημα τον Ιούλιο του 2019 και η άλλη που έχει γίνει μία μάζα σκουριάς είναι από τον Ιούλιο του 2021. Τα δύο νέα παιδιά γύριζαν πρωινές ώρες από διασκέδαση και το αποτέλεσμα ήταν ένας νεκρός και ένας τραυματισμένος σοβαρά. Η φωτο είναι από την παραλία Σαμιάου κοντά στον Εύδηλο.

Δεν θα γκρινιάξουμε για το γιατί έμεινε σαν πηγή ρύπανσης εκεί, αντίθετα θα πούμε ότι είναι «μνημείο» για να θυμίζει ό,τι πρέπει να αποφεύγουμε και για να κάνουμε κριτική σε διάφορα ΜΜΕ και συναδέλφους. 

Οι τελευταίοι όντας μακριά από την πραγματικότητα του νησιού, ακόμα και τώρα εν μέσω κορονοϊού, ανασύρουν, αναμασούν και ξανασερβίρουν με ελαφρό χτένισμα, παλιά δημοσιεύματα περί της ικαριακής ανεμελιάς και του γλεντιού. 

Το «μετά» ηθελημένα το αγνοούν, γιατί αλκοόλ και οδήγηση στο συγκεκριμένο οδικό δίκτυο έχουν τα αποτελέσματα της φωτο. Έτσι νέα παιδιά έρχονται με λογική ότι πάνε σε ένα νησί  - διασκεδαστήριο, υποτιμώντας τους κινδύνους.

Ας μην γίνει η Ικαρία, «Λαγανάς», ή «Μάλλια».