Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

Ανακοινώσεις της ΟΕΝΓΕ και του Συλλόγου Εργαζομένων νοσοκομείου "Ο Άγιος Σάββας"


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ


Η εικονική πραγματικότητα που παρουσιάζει η κυβέρνηση δεν μπορεί να κουκουλώσει τις εγκληματικές της ευθύνες για την διαχείριση της πανδημίας.
    Για τις άθλιες συνθήκες στις οποίες δουλεύουμε, για την εντατικοποίηση, για την σωματική και ψυχική μας εξουθένωση.
    Γιατί αντί να προσλάβει γιατρούς, νοσηλευτές, όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό για την θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας μας έχει μετατρέψει σε περιοδεύοντα θίασο να μεταφερόμαστε από τη μία κλινική στην άλλη, από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, από την μία πόλη στην άλλη.
    Για τη μετατροπή του δημόσιου συστήματος υγείας σε σύστημα μιας νόσου, των γιατρών σε γιατρούς μιας νόσου με αποτέλεσμα την αύξηση της νοσηρότητας και της θνητότητας εξαιτίας της καθυστερημένης διάγνωσης και θεραπείας άλλων, πλην Covid-19, ασθενειών.
    Για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της εκπαίδευσης των ειδικευόμενων.
    Για την εκτίναξη της θνητότητας λόγω Covid-19 το εφιαλτικό δίμηνο Νοέμβρη-Δεκέμβρη.
    Για το τίμημα που πληρώνει ο λαός μας με την υγεία και τη ζωή του εξαιτίας της διαχρονικής πολιτικής της ιδιωτικοποίησης και της εμπορευματοποίησης της υγείας, ευθύνεται για τα ρημαγμένα από προσωπικό, εξοπλισμό και υποδομές νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.
    Για την έλλειψη μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σχολεία, στις σχολές.
    Γιατί πυξίδα της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας είναι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και όχι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. 


Η υποκρισία τους ξεχειλίζει! Ξεχειλίζει όμως και η αγανάκτησή μας! Για τα υποκριτικά χειροκροτήματα στα μπαλκόνια, για τα  κροκοδείλια τηλεοπτικά δάκρυα, γιατί μας αποκαλούνε ψεύτες, για τις ΕΔΕ επειδή αρρωστήσαμε, για τη στοχοποίησή μας για τους ασθενείς που άφησαν την τελευταία τους πνοή εκτός ΜΕΘ. Για τους εκβιασμούς, τις απειλές, τις πειθαρχικές διώξεις, τις απολύσεις επειδή σηκώσαμε κεφάλι. Έχουμε καθήκον να μετατρέψουμε την οργή μας σε συλλογική διεκδίκηση και πανυγειονομικό ξεσηκωμό!


Κλιμακώνουμε με νέο γύρο αγωνιστικών απεργιακών κινητοποιήσεων. Καλούμε τις Ενώσεις μέλη μας να συνεδριάσουν άμεσα για την οργάνωση και την επιτυχία τους. Σε συντονισμό με τα σωματεία των εργαζομένων στα νοσοκομεία να εξειδικεύσουν το πρόγραμμα δράσης.
•28/1 ημέρα δράσης στα νοσοκομεία με κινητοποιήσεις στις πύλες των νοσοκομείων, στους δρόμους έξω από τα νοσοκομεία κλπ.
•3/2 ημέρα δράσης για την ΠΦΥ με τοπικές μορφές δράσης στα Κέντρα Υγείας για την ανάδειξη των οξυμμένων προβλημάτων της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης και την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης της.
•16/2 24ωρη πανελλαδική απεργία με συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας και πορεία προς τη Βουλή στην Αθήνα και αντίστοιχες απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες στις άλλες πόλεις.
ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ, ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΜΑΣ, ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ - ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:    
    Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων. Διορισμό με κατεπείγουσες διαδικασίες με έλεγχο μόνο των τυπικών προσόντων ΟΛΩΝ των υποψήφιων γιατρών για τις μόνιμες θέσεις που έχουν προκηρυχθεί. Διορισμό ΟΛΩΝ των υποψήφιων Γενικών Γιατρών για τις θέσεις που προκηρύχθηκαν το 2019.
    Άμεσα μέτρα για την πλήρη επαναλειτουργία των τακτικών ιατρείων και των χειρουργείων  στο  δημόσιο σύστημα υγείας.
    Δημιουργία του αναγκαίου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της Π.Φ.Υ.  σε κατάλληλους χώρους και στελέχωση τους με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού.
    Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα υγείας.
    Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και υποχρεωτική ένταξη των ιδιωτών γιατρών στο σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
    Επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα πριν από τις περικοπές του 2012 και χορήγηση των οφειλόμενων αναδρομικών. Έγκαιρη πληρωμή, στο ακέραιο, χωρίς περικοπές, του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών (πρόσθετων και τακτικών). Αυτοτελής φορολόγηση των τακτικών εφημεριών. Οι πρόσθετες εφημερίες να είναι αφορολόγητες.
    Ένταξη στα ΒΑΕ. Χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας. Ορισμός της νόσησης από κορονοϊό ως επαγγελματική ασθένεια.
    Κατάργηση της εγκυκλίου Χουλιαράκη. Ασφαλιστική κάλυψη της αστικής ευθύνης από το κράτος και την εργοδοσία.


2)Η δίωξη του προέδρου των εργαζομένων



Η δίωξη του προέδρου του σωματείου μας Κ. Καταραχιά συνεχίζει με την απαράδεκτη μετακίνησή του στο νοσοκομείο ΣΩΤΗΡΙΑ και με την μη ανανέωση της σύμβασής του που λήγει 31/03/2021 αντί για 31/10/2021 όπως όλων των υπολοίπων επικουρικών Πανελλαδικά!
Πλέον κατέρρευσε και το τελευταίο ψέμα που διέδιδαν Διοίκηση, ΥΠΕ και Υπουργείο για δήθεν μόνιμο διορισμό του σε άλλο δημόσιο νοσοκομείο
. Στα αποτελέσματα που αναρτήθηκαν κ Κ. Καταραχιάς δεν διορίζεται πουθενά και στην ουσία οδηγείται έντεχνα εκτός ΕΣΥ και στην ανεργία.
Σας καλούμε να δηλώσετε την συμπαράστασή σας και να συμβάλετε στην δημοσιοποίηση του θέματος.

Επίσης αποτελεί σκάνδαλο η απαξίωση του Παθολογοανατομικού εργαστηρίου του νοσοκομείου που σε λίγες μέρες θα αδυνατεί να ολοκληρώνει τις βιοψίες των ασθενών του νοσοκομείου.
Ακολουθεί η ανακοίνωση



2ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ "Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ"

Στα πλαίσια της Πανελλαδικής ημέρας δράσης που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ για την Πέμπτη 28/1/2021 ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου καλεί όλους του συναδέλφους σε μαζική συγκέντρωση στο προαύλιο στις 28/1 στις 12μεσ. για να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και συνέλευση εργαζομένων.


Την ώρα που όλοι προειδοποιούν για τρίτο και σφοδρότερο κύμα της πανδημίας, η κυβέρνηση αντί για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, συνεχίζει την εγκληματική πολιτική της ανακύκλωσης προσωπικού και των μπαλωμάτων στα δημόσια νοσοκομεία.


Κυβέρνηση και Υπουργείο εξακολουθούν να αρνούνται τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, την χορήγηση 13ου και 14ου μισθού, την ένταξη όλων των υγειονομικών στα ΒΑΕ.


Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου, όπως και των υπόλοιπων δημόσιων νοσοκομείων, έχει προκαλέσει η απόφαση για δημιουργία εμβολιαστικών κέντρων για τον γενικό πληθυσμό, χωρίς καμία προετοιμασία, χωρίς καμία ενημέρωση - εκπαίδευση των εργαζομένων και χωρίς καμία ενίσχυση με προσωπικό. Αντί για την στελέχωση των μονάδων Πρωτοβάθμιας


Φροντίδας Υγείας για τη διενέργεια των εμβολιασμών και την παρακολούθηση των εμβολιασθέντων, η κυβέρνηση μειώνει τη χρηματοδότηση για τα Κέντρα Υγείας κατά 92 εκατ. ευρώ και επιβαρύνει με επιπλέον βάρη τα ήδη υποστελεχωμένα δημόσια νοσοκομεία και το εξουθενωμένο προσωπικό, υπονομεύοντας την εμβολιαστική προσπάθεια.


Μέσα σε αυτές τις συνθήκες Διοίκηση, ΥΠΕ και Υπουργείο με εμμονή συνεχίζουν να στοχοποιούν τον πρόεδρο του σωματείου μας Κ. Καταραχιά και τον κρατάνε σε απόσπαση στο νοσοκομείο ΣΩΤΗΡΙΑ την ώρα που μετακινούν γιατρούς της ΜΕΘ covid της Βουλής από αυτό σε άλλα νοσοκομεία ενώ ο ίδιος έχει μετακινηθεί εσωτερικά σε άλλο τμήμα στο οποίο επίσης δεν έχει αντικείμενο. Και κλιμακώνουν την δίωξή του μειώνοντας την παράταση της θητείας του, από 31 Οκτώβρη όπως έγινε με όλους τους επικουρικούς ιατρούς πανελλαδικά, σε 31 Μάρτη 2021 «υλοποιώντας έτσι ένα σχέδιο
εξόντωσης» του και απόλυσής του από το ΕΣΥ.


Παράλληλα, το Παθολογοανατομικό εργαστήριο λόγω έλλειψης ιατρών και τεχνολόγων, έχει φτάσει στο τραγικό σημείο να παραδίδει τις ιστολογικές εκθέσεις δύο μήνες μετά τις χειρουργικές πράξεις και ταυτόχρονα επίκειται η αποχώρηση 4 ιατρών λόγω διορισμού τους σε άλλα νοσοκομεία του ΕΣΥ. 

Οι εν λόγω ιατροί διεκπεραίωσαν πάνω από το ήμισυ (7.500) του συνόλου των παρασκευασμάτων (14.500) κατά το έτος της πανδημίας, ενώ τα προηγούμενα έτη ο συνολικός αριθμός ήταν περίπου 18.000. Είναι πασιφανές πως οι Διοικήσεις του Αγίου Σάββα, θα έπρεπε να είχαν εισακούσει τα επανειλημμένα αιτήματα τόσο του εργαστηρίου όσο και του συλλόγου εργαζομένων για προκήρυξη μόνιμων θέσεων, προκειμένου να στελεχωθεί επαρκώς και εγκαίρως ένα από τα πιο νευραλγικά τμήματα του νοσοκομείου μας και όχι να προτείνουν ως λύση της διακίνηση των παρασκευασμάτων "σε άλλα νοσοκομειακά εργαστήρια" ή/και την σύμπραξη με ιδιωτικά εργαστήρια.


Ποιος έχει την ευθύνη για όλες αυτές τις θεραπείες που καθυστερούν σε βαθμό θανατηφόρο; Ποιος έχει την ευθύνη για τις τυχόν λάθος διαγνώσεις από τις πληροφορίες που χάνονται όταν ένα παρασκεύασμα μένει για τόσες εβδομάδες στη φορμόλη;
Απαιτούμε από το Υπουργείο Υγείας, να διορίσει με fast track διαδικασίες μόνιμο προσωπικό καθώς σε μία εβδομάδα περίπου, που αποχωρούν οι συνάδελφοι, το σκάνδαλο θα είναι μεγαλειώδες για το μεγαλύτερο αντικαρκινικό νοσοκομείο.

Διεκδικούμε:
► Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες.
Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, σε όλα τα τμήματα, τις βαθμίδες και τις ειδικότητες.
► Ενίσχυση με προσωπικό των Κέντρων Υγείας για να αναλάβουν τον
εμβολιασμό, χωρίς καμία περικοπή της λειτουργίας τους.
► Επίταξη ιδιωτικών μονάδων υγείας (χωρίς καμία αποζημίωση) και ένταξη τους στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της επιδημίας
► Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος και ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά
Επαγγέλματα.
► Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και σύνταξη
► Λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της υγείας στους χώρους δουλειάς, τα σχολεία και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, τις ΣΔΙΤ, τη λειτουργία των δημόσιων μονάδων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, για την κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία και Πρόνοια.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ
ΠΕΜΠΤΗ 28 Ιανουαρίου 2021 (στο προαύλιο του νοσοκομείου μας 12μεσ.)
ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ για την ανάδειξη των προβλημάτων της Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας. Τοπικές μορφές δράσης στα Νοσοκομεία με τη μορφή που θα επιλέξουν τα Σωματεία.

ΤΕΤΑΡΤΗ 3 Φεβρουαρίου 2021
ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ για την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη. Τοπικές μορφές δράσης στα Κέντρα Υγείας για την ανάδειξη των προβλημάτων ειδικά τώρα με τους εμβολιασμούς.

ΤΡΙΤΗ 16 Φεβρουαρίου 2021
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 9:00πμ – 15:00μμ.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10πμ στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).
Θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Υγείας.

 
Σύλλογος Εργαζομένων νοσοκομείου "Ο Άγιος Σάββας"