Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Ραμαζάνι στο δημοτικό στάδιο της Νέας Ιωνίας



Το ραμαζάνι (αν δεν κάνω λάθος γιατί με τις θρησκείες δεν τα πάω καλά) γιόρτασαν σήμερα Παρασκευή, οι μουσουλμάνοι της Νέας Ιωνίας, με προσευχή στο δημοτικό στάδιο της Νέας Ιωνίας.

Οι κάτοικοι της περιοχής που ακουσίως βρεθήκαμε παρόντες, λόγω άθλησης στο χώρο και χωρίς να γνωρίζουμε ότι είχε οργανωθεί κάτι τέτοιο, αποκτήσαμε άλλη μια εμπειρία.

Εκατοντάδες μετανάστες ήρθαν στο στάδιο, άφησαν τα παπούτσια τους στο ταρτάν, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο στρώνοντας χαλάκια – χαρτόνια και προσευχήθηκαν. 

Στο ένα γκολπόστ είχε αναρτηθεί κάποιο πανό στην αραβική γλώσσα και μπροστά είχε στηθεί βήμα με τον ιμάμη τους που έψελνε, ενώ οι αθλούμενοι «κόβαμε γύρους» στο ταρτάν και χαζεύαμε.

Οι φωτο είναι από την έναρξη των προετοιμασιών του χώρου πριν ξεκινήσει η θρησκευτική τελετή και η μαζική προσέλευση μεταναστών και από απόσταση για λόγους σεβασμού στο δικαίωμα των ανθρώπων να ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα χωρίς να γίνονται «αξιοθέατο».

Μπράβο στο Δήμο Νέας Ιωνίας που παραχώρησε γι άλλη μια φορά το στάδιο, πέρυσι όταν οι μετανάστες πήγαιναν εγώ τελείωνα την άσκηση οπότε έχασα το τελετουργικό.