Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΜΑΡΤΗ, ΣΥΝΤΑΓΜΑ 12 το μεσημέρι
5 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΟΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ!


-Έξω τώρα από Ιράκ - Αφγανιστάν

- Λευτεριά στην Παλαιστίνη

- Καμμιά ελληνική συμμετοχή


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΜΑΡΤΗ, ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Πέντε χρόνια μετά την εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ, ο πόλεμος και η καταστροφή απλώνονται επικίνδυνα σ’ ολόκληρη την περιοχή.

Στο Ιράκ, οι νεκροί ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο! Πάνω από 4,5 εκατομμύρια Ιρακινοί αναγκάστηκαν να πάρουν το δρόμο της προσφυγιάς και άλλα 4 εκατομμύρια χρειάζονται άμεση βοήθεια, σε μια χώρα που οι υποδομές της έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.Το γειτονικό Αφγανιστάν μετατρέπεται με γρήγορους ρυθμούς σε ένα νέο Ιράκ με τους νεκρούς να ξεπερνούν τις δεκάδες χιλιάδες και τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ να είναι 4 φορές περισσότεροι απ’ αυτούς στο Ιράκ. Η ελληνική κυβέρνηση συμμετέχει ενεργά σ’ αυτό το μέτωπο στέλνοντας έλληνες στρατιωτικούς να εμπλακούν στις μάχες έξω από την “ασφαλή” πρωτεύουσα της Καμπούλ.

Ο “πόλεμος κατά της τρομοκρατίας” που εξαπέλυσαν ο Μπους και οι σύμμαχοί του με στόχο την παγκόσμια ηγεμονία των ΗΠΑ, απλώνεται επικίνδυνα από την Κένυα μέχρι το Πακιστάν με θύματα εκατομμύρια αμάχους, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά. Απλώνεται από την Γάζα, όπου ένας ολόκληρος λαός αντιστέκεται στην συστηματική εξόντωσή του από το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ, μέχρι το Ιράν που εξακολουθεί να βρίσκεται στο στόχαστρο των ΗΠΑ με ψεύτικες κατηγορίες, ανάλογες μ’ αυτές που χρησιμοποιήθηκαν για την εισβολή στο Ιράκ.

Μπροστά σ’ αυτήν την ζοφερή εικόνα, το παγκόσμιο αντιπολεμικό κίνημα που αναδείχθηκε ως “νέα υπερδύναμη” με τις μαζικές κινητοποιήσεις που οργάνωσε πριν από 5 χρόνια, την ιστορική 15η Φλεβάρη 2003, ετοιμάζεται να βγει ξανά στους δρόμους. Την βδομάδα 15-22 Μάρτη, οργανώνονται αντιπολεμικές εκδηλώσεις σε κάθε ήπειρο, σε μια σειρά χώρες, που θα απαιτούν τον άμεσο τερματισμό της κατοχής σε Ιράκ και Αφγανιστάν και το σταμάτημα της εμπλοκής κάθε χώρας στο πλευρό του Μπους.

Ενώνουμε κι εμείς τη φωνή μας μαζί τους και καλούμε τους χιλιάδες αγωνιστές της Ειρήνης, όλους τους εργαζόμενους που δοκιμάζονται από τη λιτότητα τη στιγμή που ξοδεύονται δισεκατομμύρια για τους εξοπλισμούς, τους νέους, τους ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών, τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που είναι τα πρώτα θύματα του πολέμου, να πλημμυρίσουμε το Σάββατο 22 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι, την πλατεία Συντάγματος και να διαδηλώσουμε προς την πρεσβεία των ΗΠΑ.

ΚAΛOYN:ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ, ΟΛΜΕ, ΔOE, ΠΟΕΔΧΒ,ΟΜΥΛΕ, ΠOEΔHN, Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, ΑΚΕ, ΚΕΑΔΕΑ, Φοιτητικοί Σύλλογοι, Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας – Η Ενότητα, Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας