Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2007

Φάγανε,φάγανε,φάγανε...



ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ
ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΙΖΟΥΜΕ

Ας γυρίσουμε μερικά χρόνια πίσω, τότε που μας έλεγαν διάφοροι για τα καλά που θα φέρουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στη χώρα μας (και όσοι σήμερα συμμετέχουμε στον συνδυασμό ΕΝΑΝΤΙΑ, στεκόμασταν τότε αντίθετοι).
Οι αγώνες έγιναν και στο νομό δεν είδαμε εκείνο το καλοκαίρι αύξηση του τουρισμού,
αντιθέτως κόπηκαν και οι άδειες αρκετών εργαζομένων που κατάγονται από την περιοχή και δεν μπόρεσαν να έρθουν ή ήρθαν για λίγο.
Τα μεγάλα (και αντιοικολογικά) ολυμπιακά έργα (που σήμερα σαπίζουν παρατημένα) αντί να γίνουν κοινωφελείς χώροι, μετατράπηκαν σε φιλέτα στα μάτια ιδιωτικών συμφερόντων,
«κουμπάρων» και λοιπών παρατρεχάμενων. Βεβαίως τα πληρώνουμε εμείς και οι επόμενες
γενιές, με περικοπές κοινωνικών δαπανών.Όσο για την ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού, στη Σάμο για τρίτη χρονιά δεν κατεβαίνει ομάδα στο περιφερειακό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου για οικονομικούς λόγους (στο παρελθόν είχε παγώσει και το τοπικό πρωτάθλημα), η τοποθέτηση χορτοτάπητα στο γήπεδο στο Βαθύ έγινε με ρυθμούς γεφυριού της Άρτας, για την Ικαρία ας μην μιλήσουμε καν για υποδομές στο ποδόσφαιρο, ενώ στο χάντμπολ ο Κούρος χρειάστηκε τονωτικές ενέσεις για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που του δημιούργησε η άνοδός του.
Στον χορό της μίζας, της ντόπας, των τρομονόμων και της αρπαχτής είχαν εμπλοκή τόσο η απερχόμενη κυβέρνηση της δεξιάς, όσο και η προηγούμενη που οργάνωσε το κύριο στάδιο της διεκδίκησης και προετοιμασίας των αγώνων. Αλήθεια θυμάστε πόσο γρήγορα δούλευε το κράτος για να στηρίξει το πανηγύρι των πολυεθνικών?
Ακριβώς αντιστρόφως ανάλογα από όσο δούλεψε στις πρόσφατες πυρκαγιές, με αποτέλεσμα να χαθούν ζωές και να καεί η Ελλάδα, ή όσο «δουλεύει» για θέματα υγείας και παιδείας.

Στις εκλογές ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ

ΤΙΜΩΡΟΥΜΕ

Ψηφίζουμε ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α

Νάσος Μπράτσος δημοσιογράφος μέλος της ΕΣΗΕΑ
Υποψήφιος στο νομό Σάμου με την ΕNωτική ΑΝΤΙκαπιταλιστική Αριστερά