Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ “Κεραυνός”: Σταματήστε τώρα το έγκλημα των πλειστηριασμών


ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΕΑ “ΚΕΡΑΥΝΟΣ”

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος,

Email: aspt97@yahoo.gr, τηλ: 6947983084

 

 

Προς:

Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κα Σοφία Ζαχαράκη

 Σταματήστε τώρα το έγκλημα των πλειστηριασμών. – Απαιτούμε άμεσα μέτρα για την προστασία της οικογένειας του Σπύρου και όλων των λαϊκών οικογενειών.

Κυρία Υπουργέ,

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αθλητικού Σωματείου ΑμεΑ “Κεραυνός” εκφράζει την οργή και την αγανάκτησή του για την αδιάφορη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους πλειστηριασμούς που αφανίζουν τα σπίτια και την αξιοπρέπεια των λαϊκών οικογενειών. Είμαστε στο πλευρό του αθλητή Σπύρου και της οικογένειάς του, που βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να χάσουν το σπίτι τους λόγω πλειστηριασμού από τα αρπακτικά των funds.

Σταματήστε τώρα αυτό το έγκλημα! Δεν θα επιτρέψουμε να πετάγεται μια οικογένεια με ανάπηρο παιδί στον δρόμο επειδή το απαιτούν τα “κοράκια”. Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχίζεται αυτή η αδικία, που βυθίζει στην απόγνωση τις λαϊκές οικογένειες. Το υπουργείο και η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να εξασφαλιστεί η προστασία της κύριας κατοικίας του Σπύρου και της οικογένειάς του. Τίποτα λιγότερο δεν είναι αποδεκτό.


Η αντίσταση που έδειξε η οικογένεια της Διονυσίας και οι φορείς μαζί με τον λαό στην Ελευσίνα, όταν προσπάθησαν να της αρπάξουν το σπίτι με πλειστηριασμό, μας δίνει κουράγιο: Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, κανένα παιδί με αναπηρία στο δρόμο!

Παράλληλα, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τη διπροσωπία της κυβέρνησης, ειδικά σε αυτή την περίοδο που διεξάγονται οι Παραολυμπιακοί Αγώνες. Ενώ οι αθλητές με αναπηρία αποθεώνονται για τις προσπάθειες και τα επιτεύγματά τους, από την άλλη πλευρά βλέπουμε   σπίτια Αθλητών με αναπηρία   να βγαίνουν σε πλειστηριασμό. Αυτή η υποκρισία είναι εξοργιστική και δεν θα μείνει αναπάντητη.

Η κυβέρνηση και το υπουργείο σας δεν μπορούν να παραμένουν αδρανείς. Η πολιτική αυτή εξοντώνει τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και είναι ξεκάθαρο πως οι ευθύνες σας είναι τεράστιες. Δεν ανεχόμαστε άλλο αυτή την κατάσταση. Απαιτούμε άμεση και ουσιαστική παρέμβαση για να προστατευτεί το σπίτι του Σπύρου και κάθε λαϊκής οικογένειας από τις αρπακτικές διαθέσεις των funds. Να απαγορευτεί πλειστηριασμός λαϊκής οικογένειας με απόφαση της κυβέρνησης.

Οι λαϊκές οικογένειες, και ειδικά οι οικογένειες με άτομα με αναπηρία, δεν θα επιτρέψουν να γίνουν βορά στα συμφέροντα των τραπεζών. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αθλητικού Σωματείου ΑμεΑ “Κεραυνός”,

05/09/2024