Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

ΠΟΕΔΗΝ-EINAΠ: Aντιδράσεις για το νομοσχέδιο για την Ψυχική Υγεία - Απεξάρτηση


 ...αναδημοσίευση από το www.ertnews.gr...

Με αφορμή την ανάρτηση από το Υπουργείο Υγείας για διαβούλευση του νομοσχεδίου για την Ψυχική Υγεία - Απεξάρτηση, η ΠΟΕΔΗΝ εκφράζει τις αντιρρήσεις της (διαβάστε το πλήρες κείμενο των θέσεών της) και προανήγγειλε κινητοποιήσεις.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Στηρίζουμε και συμμετέχουμε σε όλες τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που θα αποφασίσουν τα Σωματεία Μέλη.
Την Ημέρα κατάθεσης του Νομοσχεδίου στην Βουλή:
Πανελλαδική Στάση Εργασίας 9.00-15.00 για τα Σωματεία Μέλη που έχουν ανεπτυγμένες Μονάδες Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης. Συγκέντρωση 10.00πμ στο Υπουργείο Υγείας. Στην περιφέρεια δράσεις κατά τόπους στα Νοσοκομεία ή τις υγειονομικές περιφέρειες.
Την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στην Βουλή:
Πανελλαδική κινητοποίηση για τα Σωματεία Μέλη που έχουν ανεπτυγμένες μονάδες ψυχικής υγείας και Απεξάρτησης.
-Αττική 9.00 -15.00
-Περιφέρεια 24ωρη απεργία
-Πανελλαδική συγκέντρωση 12 το μεσημέρι στην Βουλή».

Η ΕΙΝΑΠ

Σε ανακοίνωσή τους οι νοσοκομειακοί γιατροί (διαβάστε το πλήρες κείμενο) αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι: «Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ αποφάσισε να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις που καλεί το Σωματείο του ΨΝΑ για τον συντονισμό της δράσης μας απέναντι στο σχέδιο νόμου που καταργεί και διαλύει τις δημόσιες δομές ψυχικής υγείας και απεξάρτησης. Θα μας βρουν απέναντί τους!

Καλούμε όλα τα σωματεία και φορείς σε πανελλαδικό επίπεδο να συμμετέχουν στην πλατιά σύσκεψη που καλεί ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων, στην Αίθουσα Πολλαπλών του ΨΝΑ (Δαφνί), την Τετάρτη 10/07/24, στις 11:00 πμ.
Συμμετέχουμε σε κινητοποίηση στην Πύλη του ΨΝΑ, την Παρασκευή 12/07/24 και ώρα 8:00 πμ, με στάση εργασίας 08:00-12:00.
Προχωράμε σε 24ωρη απεργία την Τρίτη 16/07/24, με κινητοποίηση στις 11:00 στο Υπουργείο Υγείας. Μετά στην απεργία θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση της ΕΙΝΑΠ στις 14:00 στα Γραφεία της ΕΙΝΑΠ».