Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024

Στην ποδοσφαιρική φανέλα της τοπικής ομάδας το Ολοκαύτωμα στη Δαμάστα

 


O Α.Ο. Δαμάστας δημιούργησε μια επετειακή φανέλα εις μνήμην των 30 πεσόντων Δαμαστιανών, από τα πυρά των Γερμανών ναζί τον Αύγουστο του 1944. Φέτος, συμπληρώνονται 80 χρόνια από εκείνη την αποτρόπαια εκτέλεση, λίγο έξω από το χωριό του Νομού Ηρακλείου.

Στο μπροστινό μέρος της φανέλας διακρίνεται το Ηρώο του χωριού, το οποίο στήθηκε στην είσοδο της Δαμάστας, το μνημείο, δηλαδή, εις μνήμην των πεσόντων από τα πυρά των ναζί. Διπλά από το Ηρώο απεικονίζεται η εκκλησία του χωριού, ο Άγιος Γεώργιος. Στο πίσω μέρος αναγράφονται τα ονόματα των 30 πεσόντων Κρητικών.

Η ανακοίνωση του συλλόγου

Η ομάδα μας απέσπασε μία σημαντική εκτός έδρας νίκη, εναντίον του αξιόμαχου Ποσειδώνα, τώρα όμως είναι πλήρως συγκεντρωμένη για την επερχόμενη αναμέτρηση εναντίον της Χερσονήσου, για το θεσμό του Κυπέλλου Ε.Π.Σ.Η. 
Ο μεσοβδόμαδος αυτός αγώνας έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς θα αποτελέσει το πρώτο παιχνίδι, που θα φορεθεί από τους αθλητές της ομάδας μας, η νέα επετειακή και συλλεκτική εμφάνιση, προς τιμή της μνήμης των πεσόντων, του ολοκαυτώματος του χωριού μας. 

Αναμένουμε τους φιλάθλους της ομάδας, όπως και τους κατοίκους του χωριού μας να έρθουν στο γήπεδο να δουν «εν δράση» τη νέα εμφάνιση και με την ηχηρή παρουσία τους, να ωθήσουν τους αθλητές μας σε ένα θετικό αποτέλεσμα. 

Όσον αφορά τις παραγγελίες της νέας εμφάνισης διατίθεται σε 5 χρώματα, τα οποία είναι: Μαύρο, χρυσό, μπορντό, σκούρο μπλε και γαλάζιο. Παράλληλα η φανέλα είναι διαθέσιμη σε μεγέθη από small έως και 4XL. Διατίθεται και  σε παιδικά μεγέθη, των οποίων τα μεγέθη ξεκινούν από ηλικίες των 6 ετών και φτάνουν έως και 14.Όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν την επετειακή φανέλα της ομάδας μας μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας στα παρακάτω  επίσημα σόσιαλ του Α.Ο.Δαμάστας ώστε να δώσουν την παραγγελία τους.

•Gmail:aodamastas@gmail.com

•Facebook:https://www.facebook.com/profile.php?id=100057413321050

•Instagram:a.o_damastas

Καλή επιτυχία στην ομάδα μας.