Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023

Ένωση Τεχνικώv ΔΕΗ: Συγχαρητήρια στους ηρωικούς συναδέλφους μας και συμπαράσταση στους πληγέντες της Θεσσαλίας

 


...αναδημοσίευση από το www.ertnews.gr...

Ξανά στην πρώτη γραμμή της μάχης για άλλη μία φορά κάτω από αντίξοες συνθήκες, όπως και στις πυρκαγιές, όπως και στον καύσωνα, όπως και στα χιόνια, και σε κάθε έξαρση των καιρικών φαινομένων και των καταστροφών, έτσι και τώρα στις πλημμύρες, οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ.

Για το θέμα αυτό η Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ και του ΑΔΜΗΕ δίνει για πολλοστή φορά την μάχη με κόπο και αυταπάρνηση για την αποκατάσταση των ζημιών από τις φονικές πλημμύρες στην Θεσσαλία (Καρδίτσα, Μαγνησία, Λάρισα, Τρίκαλα) και Σποράδες και στις πρόσφατες πυρκαγιές στον Έβρο παρότι οι ίδιοι εχουν υποστεί ζημιές ενώ οι οικογένειες τους δεν εχουν που να στεγαστούν.
Η θλίψη και η οδύνη για τον άδικο χαμό ανθρώπων, για τις καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες, φυσικό περιβάλλον, κτηνοτροφικές μονάδες και περιουσίες, μας έχει συγκλονίσει όλους και ευχόμαστε να μην ξαναζήσουμε ανάλογες τραγικές καταστάσεις.


Παράλληλα οι συνάδελφοι μας, αποδεικνύουν με την εργασία τους και την επαγγελματική τους ευσυνειδησία ότι μπορούν σε εύλογο χρονικό διάστημα να αποκαταστήσουν βλάβες και ζημιές όπου αυτό είναι ανθρωπίνως δυνατό και όπου οι αρμόδιες συνεργαζόμενες υπηρεσίες έχουν δώσει πρόσβαση.
Οι συνάδελφοι μας με τις υπεράνθρωπες προοσπάθειες που καταβάλλουν, βοηθούν τους κατοίκους των πληγέντων περιοχών ώστε να έχουν ηλεκτρικό ρεύμα με ασφάλεια παρά του γεγονότος ότι η πρόσβαση σε ορισμένα σημεία είναι δύσκολη έως αδύνατη.


Η ΕΤΕ/ Ομίλου ΔΕΗ στέκεται στο πλευρό των ηρωικών συναδέλφων μας που βρίσκονται στις επάλξεις και τους συγχαίρει για την υπερπροσπάθεια τους.


Επίσης εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την έμπρακτη συμπαράστασή μας στους χιλιάδες πλημμυροπαθείς συμπολίτες μας, της Θεσσαλίας και στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας αποστείλαμε εμφιαλωμένα νερά, για την κάλυψη των άμεσων αναγκών τους».