Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022

Ήττα για το Διαγόρα Ραχών Ικαρίας στην Παιανία

Την ήττα με 5-1 (ημίχρονο 1-1) γνώρισε ο Διαγόρας Ικαρίας, από την γηπεδούχο ομάδα του Παμπαιανιακού στο ΔΑΚ Παιανίας για το πρωτάθλημα Β' Εθνικής ποδοσφαίρου γυναικών. Με σύνθεση ανάγκης για άλλη μία φορά ο Διαγόρας για λόγους υγείας και επαγγελματικούς, σε συνδυασμό οι τελευταίοι με τις «ομορφιές» που γίνονται ειδικά αυτές τις μέρες, στη συγκοινωνιακή σύνδεση του νησιού, που μεταφράζεται σε αρκετές ημέρες απουσίας και αποτρέπει συμμετοχές.

Οι γηπεδούχες προηγήθηκαν με απευθείας εκτέλεση φάουλ της Γκόβα στο 12', ενώ λίγο πριν στο 6' η Β. Κατέχη του Διαγόρα είχε μία καλή κεφαλιά άουτ.

Σουτ - φάουλ στο 21' που εκτέλεσε η Κωνσταντινίδη, έδιωξε η τερματοφύλακας του Διαγόρα, Πορή.

Ο Διαγόρας επανήλθε με σουτ της Β. Κατέχη στο 23' που έδιωξε η τερματοφύλακας του Παμπαιανιακού. Ακολούθησε στο 35' επέλαση της Κοτσαμπά και καλό σουτ, αλλά χωρίς κέρδος για την ομάδα της Ικαρίας. Ένα λεπτό μετά η Β. Κατέχη με απευθείας εκτέλεση φάουλ ανάγκασε την τερματοφύλακα Λευθεριώτη να διώξει ασταθώς, να χτυπήσει η μπάλα σε αμυντικό και να γίνει το 1-1.

Στην επανάληψη στο 50' διεκδίκηση της μπάλας μέσα στην περιοχή του Διαγόρα, δόθηκε ως πέναλτυ με αυστηρότητα θα λέγαμε και η Κωνσταντινίδη έκανε το 2-1 για την ομάδα της Παιανίας.

Σχεδόν αμέσως στο 53' η Ζαΐρα με προσποιήσεις έπιασε ένα σουτ για να γράψει το 3-1.

Ακολούθησε το 4-1 στο 69' με σουτ της Γκόβα, που εκμεταλλεύτηκε μπέρδεμα στην άμυνα του Διαγόρα και τέλος στο 89' η Βαφειάδη έκανε με σουτ το 5-1 αφού είχε προηγηθεί εκτέλεση κόρνερ από την Γκόβα.


Από τον Παμπαιανιακό ξεχώρισαν η Γκόβα, όχι μόνο για τα γκολ, αλλά γιατί «έβλεπε» γήπεδο, έκανε μπαλιές, αξιοποιούσε όλα τα στημένα και η Κωνσταντινίδη.

Από τον Διαγόρα στο πρώτο ημίχρονο, η Tudose ταλαιπώρησε πολύ την ομάδα του Παμπαιανιακού, αλλά στο δεύτερο μέρος η κόπωση δεν την άφησε να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό. Μάχες στην άμυνα έδωσε η Κοτσαμπά και η Β. Κατέχη εκτός από το γκολ, πίεσε την άμυνα των γηπεδούχων.

 Στο γήπεδο και η μέχρι πρότινος παίκτρια του Διαγόρα Αληθινή Κουτσού και νυν στέλεχος στις Νέες Ατρομήτου, που ντεμπουτάρει την Κυριακή 6/2 στο εκτός έδρας παιχνίδι στον Πύργο.


Μέρες που είναι και με τη χώρα συγκλονισμένη από τη δολοφονία του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη και τη σαπίλα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο να μην είναι αναστρέψιμη, θα πρέπει οι προσπάθειες στον ερασιτεχνικό αθλητισμό να στηριχτούν. Ο αγώνας στην Παιανία έγινε στο ημίφως με καμένες λάμπες στους προβολείς (για καιρό όπως μάθαμε) και χορτοτάπητα σε άθλια κατάσταση,  καταστάσεις για τις οποίες δεν φταίει ο Παμπαιανιακός, που όπως μας είπαν οι άνθρωποί του, έχουν ζητήσει από το Δήμο να αντιμετωπίσει τα ζητήματα αυτά.

Περίπου τα ίδια συναντάμε και σε άλλες περιοχές.

Ας στηρίξει η πολιτεία και η Τοπική Αυτοδιοίκηση τον ερασιτεχνικό αθλητισμό με κάθε τρόπο, τα παιδιά που ιδρώνουν κάτω από αντίξοες συνθήκες και τις διοικήσεις που ματώνουν για να κρατήσουν στη ζωή και σε λειτουργία τους συλλόγους.

Υ.Γ. θυμηθήκαμε τον αγώνα του 2017 στο ίδιο γήπεδο που στο ημίχρονο ο Παμπαιανικός ήταν μπροστά με 3-1 και τελικά κέρδισε ο Διαγόρας με 4-5, παρουσία πολλών φίλων του, αποτέλεσμα που έπαιξε ρόλο εκείνη τη χρονιά στο να κερδίσει την άνοδο.