H είδηση έχει ήδη κάνει το γύρο σε αθλητικές ιστοσελίδες, ειδικά σε όσες έχουν εξειδίκευση το μπάσκετ και προέρχεται από αγώνα μπάσκετ Γ΄ εθνικής ανδρών χτες Σάββατο (τυχαίο γεγονός θα μπορούσε να είναι διοργάνωση άλλου αθλήματος, άλλης κατηγορίας, ο χώρος έχει σημασία) και δείχνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αθλούμενοι και εργαζόμενοι στις αθλητικές εγκαταστάσεις.
Την καλύτερη περιγραφή, όπως πάντα, κάνουν τα τοπικά ΜΜΕ.
Πηγή - αναδημοσίευση από: http://agrinioreport.com
Ντροπή για την πόλη
Τραυματισμοί αθλητών στο ΔΑΚ: Το ακριβοπληρωμένο στέγαστρο εξακολουθεί να μπάζει νερά. Πατινάζ αντί για μπάσκετ στο «κλειστό», δυο αθλητές τραυματίες και διακοπή του αγώνα.
Οι αθλητές κινδυνεύουν. Δυστυχώς, τόσα χρόνια μετά και παρά τις επισημάνσεις που κατά καιρούς έχουν γίνει, παρά τις διαβεβαιώσεις που έχουν δοθεί και παρά τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρά τις …χιλιάδες ευρώ που έχουν διατεθεί, η στέγη εξακολουθεί να μπάζει νερά…
Νερά, που όταν πέφτουν στο παρκέ, είναι κίνδυνος-θάνατος για τους αθλητές. Η κατάσταση είναι τραγική και δυσφημεί, προσβάλει την πόλη μας. Σήμερα, στον αγώνα ανάμεσα στον Α.Ο. Αγρινίου και στο Κορωπί, τραυματίστηκαν δύο αθλητές της φιλοξενούμενης ομάδας, σύμφωνα με πληροφορίες του agrinioreport.com απ” την αστυνομία ο ένας σοβαρά, αφού κόπηκε ο τένοντάς του και χρειάστηκε να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο.
Ο αγώνας διεκόπη οριστικά στις 18.55, ύστερα από αίτημα-ένταση της ομάδας του Κορωπίου. Το πρόβλημα, βέβαια, δεν έχει να κάνει με τα αγωνιστικά, αλλά με την γενικότερη εικόνα ντροπής για το Αγρίνιο… και για τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Θυμίζουμε πως όταν πριν από δυο χρόνια ο γ.γ. Αθλητισμού είχε επισκεφθεί την πόλη, ως ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην παρέλαση, είχαν δοθεί εγγυήσεις για οριστική επίλυση του προβλήματος, αφού όλες οι προηγούμενες προσπάθειες… δεν απέδωσαν το παραμικρό. Θυμίζουμε ακόμη ότι η παλιότερη εργολαβία «επισκευής» του κλειστού έγινε απ’ την ίδια τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Απ’ τη στιγμή που το ΔΑΚ «Μιχάλης Κούσης» πέρασε στην πλήρη αρμοδιότητα του δήμου, υπήρξαν μικρές παρεμβάσεις στην κατεύθυνση του περιορισμού των προβλημάτων, τα οποία και έπρεπε ήδη να έχουν αντιμετωπιστεί, αφού στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2013 είχε εγγραφεί κονδύλι της τάξης των 150.000 ευρώ.
Είναι ωστόσο εντυπωσιακό το γεγονός (…ίσως και όχι τόσο για τα ελληνικά δεδομένα!) ότι η Γ.Γ. Αθλητισμού πλήρωσε μέσω της φορολογίας των πολιτών, φυσικά, για ένα έργο, το αποτέλεσμα του οποίου είναι να χρειάζεται κανείς ομπρέλα για να σταθεί σ’ ένα κλειστό γυμναστήριο, χωρίς συνέπειες και χωρίς να υποχρεώνει κανείς τον ανάδοχο εκείνου του έργου να αποκαταστήσει τις δικές του κακοτεχνίες.