Δημοσιογράφος μέλος της ΕΣΗΕΑ ...blog υποκειμενικής άποψης,πάντα ενυπόγραφης, με περιεχόμενα από τα media, την κοινωνία, τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, αλλά και την Ικαρία...
Πέμπτη 6 Μαΐου 2010
Μερικά απλά ερωτήματα
Επειδή εκτός από τους καλοπροαίρετους, υπάρχουν και οι γνωστοί απόντες των κινητοποιήσεων, τα γνωστά παπαγαλάκια της εργολαβικής «ενημέρωσης», οι συνδαιτημόνες των εργοδοτών, που επιχειρούν να σπεκουλάρουν μετά τα τραγικά γεγονότα της 5ης Μάη, για να κρατήσουν τον κλάδο των ΜΜΕ έξω από τις ενωτικές κινητοποιήσεις όλων των εργαζομένων (ενισχύοντας σε επίπεδο λογικής το συντεχνιασμό). Ναι είναι οι ίδιοι που δεν ήθελαν να απεργήσουν σε καμία από τις τελευταίες απεργίες, μήπως χαθεί το «μεροκάματο» από το golden συμβόλαιο, τις αργομισθίες, τα pay roll, κλπ
Δεν μπορούν οι δημοσιογραφικές ενώσεις να εκδώσουν σε συνεργασία με τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις των ΜΜΕ, αλλά και τα συνδικάτα ευρύτερα, εναλλακτικό φύλλο ειδικά για την απεργία?
Να ξεχάσουμε την ιστορία της ΕΣΗΕΑ που έχει κάνει στο παρελθόν τέτοια κίνηση?
Να ξεχάσουμε τα πρόσφατα παραδείγματα του «Εναλλακτικού Τύπου» και του αντίστοιχου φύλλου της «Ημέρας» στην Πάτρα?
Θα μας έφερναν πιο κοντά στον εργαζόμενο κόσμο τέτοιες επιλογές, ναι ή όχι?Δεν μπορούν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των ΜΜΕ να εγγυηθούν άμεση on line πληροφόρηση με είδηση, εικόνα, ήχο, βίντεο, στις ιστοσελίδες τους, ή σε ειδικά για την περίπτωση δημιουργημένες ιστοσελίδες?
Δεν μπορούν να απαιτήσουν από τους καναλάρχες, αλλά και ακόμα καλύτερα από την ΕΡΤ (την οποία όλοι πληρώνουμε) και έχει και ισχυρή συνδικαλιστική δομή, ειδικό απεργιακό δελτίο, για την ενημέρωση του κόσμου και υπό την πλήρη ευθύνη της διαμόρφωσής του στα σωματεία των ΜΜΕ, αντί για διευθυντές τραπεζοϋπαλληλοδιευθυντοδημοσιογράφους, εργολάβους της ενημέρωσης και golden boys?
Τι είναι καλύτερο, να ενημερώνουμε την κοινωνία με τους δικούς μας όρους, σαν εργαζόμενοι και απεργοί, ή με βάση το διευθυντικό δικαίωμα των καναλαρχών και των εκδοτών να λειτουργούν τα ΜΜΕ σε μέρα γενικής απεργίας, με τους δικούς τους αναξιόπιστους όρους προπαγάνδας (μην ξεχνάμε ότι διαφεντεύουν και επιχειρήσεις εκτός ΜΜΕ που είναι συνυπεύθυνες για την κρίση, ή σε περιπτώσεις που δεν τους ανήκουν, διαφημίζονται στα ΜΜΕ και δημιουργούν εξαρτήσεις) και παραπληροφόρησης?
Δεν τσιμπάμε, μπορεί να επιχειρούν οι απόντες από την απεργιακή συγκέντρωση να κρυφτούν και θέλουν να «τραβήξουν» τον κλάδο έξω από το απεργιακό κύμα, αλλά δεν θα τους περάσει.
Υ.Γ. Σόμπολε έγινες σαν το γραφικό Μητσάρα που στήνεται όπου έχει κάμερα (γήπεδα, διαδηλώσεις, συνέδρια, κλπ). Πήγες στη ΓΣΕΕ μίλησες στην κάμερα και πήρες δρόμο, την ώρα που ο κλάδος διαδήλωνε.